Garantii si Service

Garantii si Service

Conditii generale de garantie

 • Garantia este certitudinea calitatii unui produs si se aplica oricarui produs achizitionat de la Testere, Diagnoze si Programare Auto (ediag.ro).
 • Noi oferim aceasta garantie pentru ca avem incredere in produsele noastre.
 • Serviciul de garantie are ca scop inlocuirea fara nici un cost suplimentar a unui produs, daca se constata un defect de fabricatie.
 • Returnarea contravalorii se face numai daca produsul nu poate fi remediat sau inlocuit.

Termenul de garantie al produselor de folosinta indelungata este de 12 luni cu incepere de la data inscrisa pe certicatul de garantie primit in original in pachet. In situatia in care producatorul asigura un termen de garantie mai mare de 12 luni, Testere, Diagnoze si Programare Auto (ediag.ro) va acorda acelasi termen de garantie ca si producatorul. NU beneficiaza de garantia de 12 luni piesele/produsele ce au caracter de consumabile (cabluri, accesorii, adaptoare, mufe din plastic, produsele vandute in conditii speciale la pret de achizitie si altele). Este de mentionat de asemenea ca laptop-urile comercializate de firma noastra au o garantie de 6 luni, acestea fiind produse refurbished (second-hand reconditionate in conditii bune de functionare). Recomandam utilizarea in diagnoza auto doar a laptop-urilor dedicate acestui segment, foarte rezistente la conditiile de lucru din ateliere, service-uri, garaje.

 

Pentru a beneficia de garantie pentru un produs deteriorat trebuie indeplinite urmatoarele conditii in momentul returului:

 • dovada achizitiei produsului de la www.ediag.ro (www.obd2.ro);
 • copie dupa factura de achizitie oferita de www.ediag.ro (www.obd2.ro);;
 • deviz de constatare a defectiunii, facut intr-un service autorizat de care furnizor (optional);
 • certificat de garantie in original semnat si stampilat de www.ediag.ro (www.obd2.ro); ;
 • piesa deteriorata/produsul deteriorat in ambalajul original (ambalajul nu trebuie sa prezinte semne de deteriorare si, dupa caz, trebuie sa contina anumite coduri si etichete autoadezive destructibile specifice www.ediag.ro (www.obd2.ro) prezente pe colet de la momentul achizitionarii).

 

Vanzatorul, in acest caz www.ediag.ro (www.obd2.ro); este exonerat de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

 • produsul nu a fost utilizat adecvat sau a fost utilizat nerespectand instructiunile oferite de catre www.ediag.ro (www.obd2.ro);;
 • produsul sau piesa s-a defectat din cauza unei instalari incorecte sau datorita utilizarii impreuna cu aparate/accesorii uzate, defecte sau modificate;
 • produsul a fost gresit ales sau a fost utilizat pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului sau al site-ului www.ediag.ro (www.obd2.ro);;
 • produsul nu a fost identificat corect la momentul achizitiei datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit;
 • produsul s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente sau instalarii defectuoase;
 • aparatul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (tensiune ridicata, scurt circuit, temperaturi extreme, umezeala etc);
 • produsul a  suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice);
 • produsul prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari:
 • produsul prezinta o uzura fizica normala.

 

Rezolvarea garantiei

Garantia se solutioneaza la sediul www.ediag.ro (www.obd2.ro) prin repararea sau inlocuirea produsului defect. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea clientului iar expedierea se va face prin intermediul curierului rapid Fan Curier.

Solutionarea garantiei se face in 30 - 120 zile calendaristice.

Pierderea certificatului de garantie sau a facturii duce la pierderea garantiei. Stergerea seriei partiala sau totala de pe produse sau lipsa sigiliului destructibil apartinand www.ediag.ro (www.obd2.ro) duce la pierderea garantiei. Nu eliberam duplicate pentru certificatul de garantie.

Conditiile de garantie sunt parte integranta a documentelor de vanzare - cumparare. Prin plasarea unei comenzi online, cumparatorul declara ca a luat la cunostinta prevederile acestor documente. Comanda on-line nu se va putea finaliza inainte ca dvs sa fi fost de acord cu termenele si conditiile www.ediag.ro (www.obd2.ro);.

 

Politica de retur

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 34/2014. Retururile sunt acceptate doar persoanelor fizice si NU sunt acceptate persoanelor juridice. Produsele achizitionate se pot returna, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului, respectiv de la data incheierii contractului. Este important de mentionat ca sunt si exceptii pentru anumite categorii de produse, va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile aferente.

De asemenea, există şi excepţii pentru anumite categorii de produse.

Citeste mai mult: adev.ro/n7pz2k
de la data încheierii contractului

Citeste mai mult: adev.ro/n7pz2kdat

In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit pe loc cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris a www.ediag.ro (www.obd2.ro) printr-o scrisoare cu confirmare de primire sau prin e-mail in termen de 1 zi de la primirea produsului.


Conditii generale de returnare

Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca nu se poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.

Coletele ce nu corespund din punct de vedere estetic vor fi refuzate. Pentru a se evita neintelegerile, coletul va fi fotografiat si se va intocmi impreuna cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal in care se va specifica starea coletului.

 

NU se admit la retur:

 • produsele cu ambalaj deteriorat, modificat (cu inscriptionari, elemente lipite, rupte, murdare etc);
 • produsele lipsite de accesoriile originale;
 • produsele care au fost deja folosite, utilizate;
 • produsele comandate special (produsele disponibile pe site doar la comanda);
 • toate produsele pentru care nu se poate face dovada ca au fost achizitionate de pe site-ul www.ediag.ro (www.obd2.ro)
 • produsele vandute cu promotie sau la pret de achizitie;
 • produsele aduse pe comanda pentru care se percepe avans;
 • produsele nepuse/netransmise in ambalajul original;
 • produsele comercializate de alti agenti economici sau intermediari
 • produsele comercializate pe alte site-uri decat site-ul oficial apartinand  www.ediag.ro (www.obd2.ro)
 • produsele cu preturi negociate achizitionate la cotatii sensibil mai mici decat preturile afisate pe site la data lansarii comenzii
 • produsele returnate fara respectarea prevederilor de mai sus.

 

Cererile de returnare vor fi solutionate intr-un termen cuprins intre 5 si 15 zile lucratoare de la data trimiterii cererii catre www.ediag.ro (www.obd2.ro) . Aceasta cerere va fi redactata in scris si trimisa prin posta cu confirmare de primire sau prin intermediul e-mail-ului la obd2ro@gmail.com de asemenea cu confirmare de primire.

Suma inapoiata in conditiile in care produsul este returnat si clientul nu mai este de acord cu inlocuirea produsului cu un altul functional sau un alt produs cu aceleasi specificatii nu include cheltuielile de transport, cheltuielile de instalare, cheltuielile anexe de punere in functiune ale acestuia, cheltuielile de licenta, alte cheltuieli care nu sunt incluse in pretul initial al produsului. Costul transportului produselor de la www.ediag.ro (www.obd2.ro) vor fi suportate de catre client. Site-ul www.ediag.ro (www.obd2.ro) poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorare, fara ambalaj etc. pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului.

Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului


ATENTIE ! In cazul returului de produse originale pentru care s-a facut deja de catre client la primirea aparatului activarea licentei de functionare pe site-ul producatorului (Exemplu: Launch, Autel, Ucandas, Delphi, Xtool, AutodataAutoboss,etc) Suma inapoiata clientului se calculeaza astfel: (Suma platita de client minus Cheltuiala aferenta utilizarii licentei minus Cheltuiala  aferenta transportului). Preturi aferente licentelor, exemple: Licenta Autel Scanner Autel Maxidas Ds708: 480 Usd, Licenta AUTEL MaxiSYS Pro MS908P: 1700 Usd, Licenta AUTEL MaxiSYS MS906 850 Usd, Licenta Launch X-431 EUROPRO: 140 Usd, Licenta Launch X431 Pro (V) / 5C: 400 Usd, Licenta UCANDAS VDM: 80 Usd, etc. Activarea licentei acestor testere originale se poate face doar utilizand serialele si codurile de acces din plicul securizat oferit impreuna cu produsele livrate.

Pentru comenzile cu "LIVRARE CU VERIFICARE",  valoarea taxei de transport Fan Courier este situata intre 30-80 ron in functie de locatia coletului si greutatea lui iar acest pret va fi suportat ramburs de catre client. Fac exceptie situatiile speciale in care pretul produselor a fost negociat cu un reprezentant vanzari autorizat al site-ului www.ediag.ro (www.obd2.ro) si toate taxele de transport sunt suportate de www.ediag.ro (www.obd2.ro).